De dramatherapeutische zelfbeeldmodule (DZM) is een effectieve kortdurende module. Je kunt het effectonderzoek nalezen in het Tijdschrift voor Vaktherapie, of bij mij opvragen. De DZM is onderzocht bij cliënten met een angststoornis, maar de verwachting is dat de diagnose niet doorslaggevend is voor het resultaat. Met andere woorden, waarschijnlijk zullen ook cliënten met een negatief zelfbeeld, maar die een andere stoornis of klacht hebben, kunnen profiteren van deze module.

De DZM is een protocol en beschreven in een werkboek. Dit betekent dat per sessie de opdrachten zijn uitgewerkt. Ook staat beschreven hoe je als dramatherapeut de oefeningen moet begeleiden. De Rosenberg Self-esteem Scale is toegevoegd met handleiding hoe je de vragenlijst kan uitrekenen. Het werkboek is zo opgezet dat je het eerste blad kan gebruiken als werkboek voor de deelnemers.

Voor wie?

De DZM is een goede module als je werkt in een instelling maar kan juist als compleet en compact individueel aanbod, een aanvulling zijn voor je eigen  praktijk. De ervaringen van mijn cliënten over de DZM zijn erg positief, de reacties zijn veelal: prettig, confronterend en dat het echt helpt. Dit wordt dan ook bevestigd door het effectonderzoek. Op http://www.databankvaktherapie.nl vind je de productbeschrijving.

Je kunt de module aanbieden in een groep of individueel.

Wil je een supervisie volgen om de DZM te leren geven, meld je dan aan. Soms lukt het om een klein groepje te formeren als dat je voorkeur heeft. De supervisie kan ook digitaal.

Je bestelt het DZM werkboek door een mail te sturen aan karinhilderink@gmail.com.

De totale kosten zijn €25,- inclusief verzendkosten en  9 % BTW.

 

NB Er is een bewerkte uitgave te bestellen voor werken in de forensische zorg. Neem hiervoor contact op met:

benthe.spijkers@student.hu.nl