Schemagerichte dramatherapie.

Schema gerichte dramatherapie richt zich op het ontstaan van patronen in je leven waar je steeds weer in vast loopt. Waarom je je op een bepaalde manier gedraagt en waarom je je zo vaak zo slecht voelt.

Door het uitspelen van situaties, drama-oefeningen en het werken met huiswerkopdrachten maken we contact met  de onderliggende ervaringen of tekorten die je mogelijk al als kind hebt opgebouwd.

Begrip krijgen voor je verleden en beter leren omgaan met je emoties en behoeften in het hier-en-nu ligt aan de basis van schematherapie. Je doet dit door steeds meer te leren reageren vanuit je gezond-volwassen kant. Het herkennen van ‘oude’ pijn en die leren plaatsen in het verleden , helpt je in het hier en nu realistischer te reageren en beter voor je zelf, je behoeften en gevoelens te zorgen.

Schematherapie is deels ontstaan vanuit de psychodrama. Het bijzondere van (psycho)dramatherapie is dat we veel kunnen oefenen met anders leren omgaan met je emoties en nieuw gedrag uit proberen. Hierdoor is er steeds een verbinding tussen vroeger en nu, en is de therapie actief gericht op het veranderen van gedragspatronen.

Ik ben een geregistreerd schematherapeut en gespecialiseerd in angstklachten en ontwijkende en afhankelijke persoonlijkheidsstoornissen.

Wil je meer informatie over schematherapie, kijk dan op  www.schematherapie.nl

Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie of  een kennismakingsgesprek? Neem dan contact op.