Karin Hilderink

Ik ben een geregistreerd dramatherapeut met meer dan 25 jaar ervaring in de kinder-, jeugd-, en volwassen hulpverlening.  Ik heb vooral ervaring met angst- en stemmingsklachten waaronder sociale angst, paniekklachten en dwangklachten. Ik hou van mijn vak, ik geloof in mijn vak en de werking van het uitspelen en zichtbaar maken van wat in je leeft door dramatherapie. Het helpt je om distantie te nemen en er op een andere manier naar te gaan kijken. Het is een confronterende maar helpende manier om met problemen aan de slag te gaan. Drama is echter ook humor en plezier maken. Een heel belangrijk aspect!

Inmiddels ben ik ook geregistreerd schematherapeute, een bijzondere vorm van cognitieve gedragstherapie waarin het ontdekken wat patronen zijn waar je in vast loopt door drama-oefeningen centraal staat.

Ik heb nog plannen bijvoorbeeld om play back theatre voor oudere mensen te ontwikkelen. Een vorm van theater gericht op het vertellen en uitspelen van verhalen en ervaringen. Ook zou ik graag een groep willen oprichten voor jongeren met een negatief zelfbeeld.

Na meer dan 25 jaar ervaring te hebben opgedaan  is het tijd om zelf te starten. Ik heb veel geleerd, gepubliceerd en ook effectonderzoek gedaan.

Naast dat ik met mijn werk bezig ben, geniet ik van mijn gezin, mijn tuin en de plek waar ik woon in dit mooie dorp. Ik denk dat ik vriendelijk ben, professioneel en altijd op zoek naar wat jou verder kan helpen. Therapie of begeleiding is gericht op jou en wat jij wil bereiken om je leven beter te laten verlopen.